Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Van segítség! – Miben tud segíteni a szociális ellátórendszer? 2.rész

Van segítség! – Miben tud segíteni a szociális ellátórendszer?  2. rész

Idősek nappali ellátása – Idősek Klubja

Az idősek nappali ellátása, közismertebb nevén idősek klubja, vagy idősek napközije a 3.000 főnél nagyobb lakosságszámú településeken élők számára elérhető szolgáltatás.

Az idősek klubjai jellemzően hétfőtől péntekig minimum napi 6 órában tartanak nyitva és többnyire helyben fogyasztható ebédet is biztosítanak.

A klubban dolgozó szakképzett munkatársak gondoskodnak arról, hogy az ide látogató idősek tartalmasan, biztonságban tölthessék napjaikat. Tanácsadással, esetkezeléssel, hivatalos ügyintézésben való segítségnyújtással, a klubtagok életkorának, érdeklődési körének megfelelő közösségi programokkal, és különböző készségfejlesztő foglalkozásokkal (pl. dalkör, kézműves foglalkozás, torna, kártyázás, stb.) teszik színessé a mindennapokat. Emellett az idős ember számára biztonságot jelent a szakképzett gondozó jelenléte, aki egészségi állapot-változását is figyelemmel kíséri. A klubokban lehetőség van pihenésre és tisztálkodásra, valamint a személyes ruházat tisztítására is.

Az idősek klubjai fontos szerepet játszanak az időskori elmagányosodás és az ezzel járó depresszió, esetleg mentális leépülés megelőzésében. Ezt az ellátási formát azoknak az időseknek ajánljuk, akik jól érzik magukat közösségben, képesek önmaguk ellátására, de koruk, vagy egészségi állapotuk miatt bizonyos tevékenységek elvégzésében tanácsra, segítségre van szükségük.

Szolgáltatás igénylése: a https://szocialisportal.hu/szakmai-intezmenykereso/ oldalon, illetve a települési önkormányzatnál érdeklődhetünk a szolgáltatás elérhetőségéről.