Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Székesfehérvár köszöntő

Székesfehérvár megyei jogú város, Fejér megye székhelye, Magyarország kilencedik legnépesebb városa. Lakossága 2018-ban 97387 fő. Öregedési indexe (100 fő 0-14 évesre jutó 65-x évesek száma) [fő]: 146.

Az időkorú lakosság aránya az állandó lakosokon belül 20,1%.

A szociális ellátást az Egyesített Szociális Intézmény végzi. Az alapellátás körében a szociális étkeztetést az időskorúak 3,0%-a (kb. 600 fő), míg a házi segítségnyújtást csupán az időskorúak 0,9%-a veszi igénybe, ami megközelítőleg 180 főt jelent. Ez az arány igen alacsony. A nappali ellátással összesen 125-en élhetnek a város négy területén működő Gondozási Központokban.

Az ESZI három idősotthont, és két átmeneti otthont működtet. Az ESZI intézményei mellett Székesfehérvár ad otthont a Katolikus Szeretetszolgálat Országos Papi Otthonának.

Az egészségügyi ellátás alapja a 38 háziorvosi körzet. A városban működő Szent György Egyetemi Oktató Kórház megyei fenntartású, melynek Székesfehérvár mellett Móron, Enyingen és Sárbogárdon van szakrendelése és Csákváron Gyógyintézete.

Loading Események

Következő Események › Székesfehérvár

  • No matching események listed under Székesfehérvár. Please try viewing the full calendar for a complete list of események.