Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Online kerekasztal beszélgetés keretében folytatódnak a szakmai műhelymunkák

Online konferenciát ábrázoló kép.

2020. június 23-n on-line kerekasztal beszélgetés keretében folytatódott pályázatunk LIP /lokális interprofesszionális protokollok/ műhelymunkánk. Témánk a „biztonság” volt. A biztonság megteremtésének esélye és lehetőségei a demenciával élő személyek otthonában. Altémák: bolyongás, áldozattá válás.

13 szakember cserélt gondolatot a témában. Érdekessége, hogy az on-line tér lehetővé tette, hogy kevés időráfordítással /az utazási idő megmaradt/ tudtunk együtt lenni. Többen részt vettek a januártól márciusig tartó műhelymunkában.

Szólnom kell az előzményről.  „EFOP-5.2.4-17-2017-00002 demenciához kapcsolódó interprofesszionális szolgáltatások adaptációja, tudásbővítés és érzékenyítés helyi közösségeken keresztül” elnevezésű projekten belül az interprofesszionalitás fontosságát hangsúlyozva, szakmai műhelymunka keretében segítő foglalkozású szakemberek, különböző szakmák képviselői, a közös kommunikáció és cselekvés során meglévő tudásukat összeadták, ezáltal a szakértelem megsokszorozódott. A műhelymunkacsoportok szinkronban 3 településen (Győr, Székesfehérvár és Hajdúböszörmény) foglalkoztak a demenciával.

A szakemberek felismerték, és megfogalmazták, hogy a hatékonyabb segítségnyújtás érdekében mindenkinek a saját kompetenciája mellett együtt kell működnie más társszakmával.

A műhelymunka találkozásokon összegyűjtött tapasztalatok eredményeképpen összegző füzetek készültek a demencia témakörében leggyakrabban felmerülő kérdésekből, kidolgozott protokollok formájában. Az ott megszületett dokumentum alapozta meg az on-line beszélgetést. Célunk volt, hogy azokkal a szakemberekkel is megismertessük és megvitassuk az eredményeket, akik nem vettek részt a műhelymunkában. Folytatás következik. Második alkalmunk témája az abúzus lesz. Három hetenként szervezünk további találkozókat az on-line térben. Érdeklődés esetén várjuk jelentkezésüket az fgio@fgio.hu címen.