Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

LEMAFEL pályázat – ahol minden kéz számított

A pandémiás időszakban kiemelt figyelmet fordítottak az egészségügyi és a szociális intézményekben élő illetve itt ellátást kapó idősekre, ezért az egészségügyi maszkokból bőven jutott mindenkinek. Mivel azonban a maszkoknak is van lejárati ideje, ezért sok fejtörést okozott, hogy mi legyen ezeknek a sorsa. A Katolikus Szeretetszolgálat szakmai csoportja pályázatot hirdetett a fenntartásában működő intézményeknek.

A Lejárt Maszkok Felhasználására kiírt pályázatot eleinte csodálkozva fogadták az intézmények, de a kezdeti meglepődés után csodálatos munkák születtek. Minden alkotás igényes és kreatív lett, ezért több kategória is született. A LEMAFEL pályázat elsődleges célja az volt, hogy minél több lakót és munkatársat megmozgasson – ez a cél maximálisan teljesült, hiszen nem volt akadály sem a szellemi sem a testi korlátozottság az alkotások létrehozásában. A terápiás munkatársak örömmel – és sokszor meghatottsággal – számoltak be arról, hogy mekkora motivációt jelentett az idős lakóknak ez a csapatmunka.

A díjazottak virág- és gyógynövénymagokból összeállított csomagokat, valamint oklevelet kaptak, a helyezettek pedig kupát is hazavihettek.