Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

KISFILMEK A DEMENCIA JELENSÉGEIRŐL

Az INDA program keretében, Koltai Róbert színművész főszereplésével elkészültek azok a rövidfilmek, amelyek a társadalom figyelmét szeretnék ráirányítani a demenciával élő idősek és hozzátartozóik mindennapjaira. A Gaál Ildikó rendezésében készült rövidfilmeken keresztül megismerhetők a demencia tipikus tünetei és az a személyiségváltozás, amely a hozzátartozók számára a legnagyobb kihívást jelenti.

1. rész – Úgy könnyű!

2. rész – Otthon

3. rész – Egyedül

4. rész – Hogy vagy, Apa?

5. rész – Ajándék

Teljes (1-5. rész)

 „El kell érnünk, hogy az emberek ne szégyenérzettel fogadják a demenciát.”

/Dr. Veres András – győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke/

„Az elmúlt években az Európai Unióban és Magyarországon is nőtt a demenciában érintettek száma. Sokszor a betegség felismerése is problémát okoz az érintetteknek. Ezek a filmek és az egész INDA ebben nyújt hatalmas segítséget.”

/ Dr. Beneda Attila –  családpolitikáért felelős helyettes államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma/

„Mindannyiunknak közös felelőssége, hogy felvállaljuk ezt a betegséget és javítsunk a helyzeten. A demenciával a családtagok találkoznak először. Ahhoz, hogy gyorsan reagálni tudjunk, kell a felismerés, majd tudatos lépések sora. Az INDA célja, hogy a betegek a saját környezetükben, a családjukkal tudjanak maradni. Nekünk a támogatást kell megadnunk, tapasztalatot, tudást és gyakorlatot, hogy felismerjék, segítségre van szükségük és ezt meg is kapják.”

/Dr. Simon Attila István – szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma/