Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Hírek

Első online Alzheimer Világnap

Alzheimer Világnap online Szeptember 21-én! Ezen a napon világszerte olyan eseményeket szerveznek, amelyek felhívják a figyelmet a demenciával élők és a gondozó családtagokra. Az idei évben a járványügyi szabályok ugyan nem teszik lehetővé a nagyszabású rendezvényeket, a világháló azonban összeköthet bennünket. Több helyszínen kínálunk tartalmas programokat, filmeket, információkat, előadásokat mindenki számára. Csatlakozzon programjainkhoz! Szeretettel várjuk! Regisztráció itt

Veszélyhelyzet idején is szeretetben

A világjárványt okozó – eddig ismeretlen COVID-19 vírus jelenlegi tudásunk alapján épp az idősekre a legveszélyesebb. A Magyar Kurír a Katolikus Szeretetszolgálat szakmai igazgatóját, Vajda Norbertet kérdezte, miként élik meg az idősotthonokban gondozottak a bezártságot, miként tudják őket a munkatársak lelkileg is támogatni.

Koronavírus és demencia

A koronavírus-járvány mindannyiunk számára krízishelyzetet teremtett. Sokan azok közül, akik személyes gondoskodást nyújtanak egy Alzheimer-kórral vagy más demenciával élő szerettüknek, most még nagyobb aggodalommal tekintenek a jövőre. A brit Alzheimer Társaság összegyűjtötte a legfontosabb tennivalókat, melyekkel támogathatjuk demenciában érintett hozzátartozónk egészségének megőrzését.