Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Hírek

Foglalkozások demenciával élőt gondozó családoknak

Foglalkozások demenciával élőt gondozó családoknak

A demenciát, amely általában az idős embereket érintő emlékezetvesztés, a WHO már népbetegséggé nyilvánította. Hazánkban kb. negyedmillió ember küzd a betegséggel, ami nem csak rájuk van hatással, hanem a családjukra is, így közvetve egymillió embert érintő problémáról van szó.

Demencia Információs Órák 4. alkalom (Csákvár)

Demencia Információs Órák 4. alkalom (Csákvár)

Januárban Csákvárra látogattunk a DIÓ negyedik alkalmára. Az előadás első felében a résztvevők betekintést nyertek a magyarországi szociális hálózat működésébe, kiemelve annak előnyeit, hátrányait; illetve tájékoztatást kaptak a szociális szolgáltatások igénybevételének lehetőségeiről, formáiról, az intézménybe kerülés menetéről.

DIÓ Hajdúböszörményben

A 3. információs órán a betegség bemutatása volt a téma. Az előadó a Vasárnap című film levetítésével indított. Ezt követően magát a betegséget, a megjelenési formáit ismertette az enyhe stádiumtól a súlyos fokig. Az ismertető közben a hozzátartozóknak volt egy kis feladat “szám felismerős”, hány számot látnak a képen? Ezzel oldottá vált a hangulat. A következőkben a hozzátartozók felkészítéséről volt szó, hogyan kezelhetik a betegség által megjelenő negatív viselkedési formákat. Ezek megéléséről, elfogadásáról, lereagálásáról volt szó. Ezt követően demenciával kapcsolatos segítő oldalakat ajánlott az előadó. Az előadás során külön figyelmet szentelt az agresszív viselkedésformákra, azokra “túlélési technikákat” ajánlott. Érintette még az előadó...