Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hajdúböszörmény

Hajdúböszörmény, 30 854 fő lakosságszámmal a Hajdúság legnagyobb városa, területét tekintve az ország 4. legnagyobb települése, járási székhely. A város híres körkörös településszerkezetéről. A „Hajdúk fővárosa” nevet viselő település műemléki jelentőséggel bíró belvárossal, kiváló minőségű gyógyfürdővel rendelkezik. A felújított, Bocskai Istvánról elnevezett főtér az ország egyik legnagyobb és legszebb főtere. Hajdúböszörmény jelentős kulturális örökséggel bír. A böszörményi festészet nemzetközi hírnévnek örvend.

A város vezetése kiemelt figyelmet fordít a lakosság jólétére, ennek keretében a különböző korosztályok megsegítésére. Az idősügy terén is figyelemre méltó tevékenységgel bír. Hajdúböszörmény Városa megfogalmazta idősügyi koncepciójának alapelveit: … „Az időskorúak értékes erőforrást jelentenek a társadalom számára. Élünk az idősek egész életük folyamán szerzett szellemi, értelmi tapasztalati erőforrásaival”….

2004-ben, az országban az elsők között hozta létre az Idősek Tanácsát, mely azóta is rendületlenül, aktívan vesz részt a város életében, az idős lakosság szolgálatában, az Önkormányzat támogatásával. Az Idősek Tanácsa elnöke a mindenkori polgármester.

A városban jelenleg 45 olyan civil szerveződés működik, amelynek tagjai között jelentős számban tevékenykednek idősek. Az Önkormányzat kivétel nélkül támogatja mindegyik szervezet tevékenységét.

Rendkívül népszerű, az immár 17. alkalommal megrendezett Térségi Idősügyi Konferencia, a populációt érdeklő előadásokkal. Minden alkalommal elismerésben részesülnek a különböző szakmák idős képviselői. A város vezetése tevékenységének elismeréseként Idősbarát Önkormányzat elismerésben is részesült.

Az Önkormányzat, a Fazekas Gábor Idősek Otthona fenntartójaként, az Intézmény szakmai tevékenységét minden időben támogatta és támogatja. Az INDA projekt keretében városvezetők személyesen is részt vesznek a „Szakmacsoport alprogram” –ban a demencia megbetegedéshez kapcsolódó, társadalmi érzékenyítés tevékenységében.

A városról bővebben a www.hajduboszormeny.hu honlapon.

[tribe_events view=”list” category=”hajduboszormeny” tribe-bar=”false”]