Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

81. rész – Az unalom rossz tanácsadó

Azt hittem, sose érjük meg, hogy feloldják ezt az egész szörnyű karantént, és mit tesz Isten, megint nem is oldották fel! Sőt, meghosszabbították. Nem sokkal, de én már úgy voltam, hogy egy nap is sok, ha hosszabbításról van szó. Úgyhogy kénytelen voltam megint elfoglaltságot találni. Régebben sokkal jobb volt, hogy Papikával foglalkoztam, mert szeretem a kisöreget, és ő is engem, és ő mindig ráért velem játszani! Ezt nem lehet eléggé értékelni!  Most, hogy kicsit (nagyon) unom magam, amikor már kész vagyok a leckével, valamivel el kell foglalni magam. Nem tudom, miért olyan nehéz ezt megérteni. Hiszen gyerek vagyok, bár ezt a kifejezést nem díjazom, főleg, ha valami jelzőt is tesznek elé. Mert azt megtanultam, hogy a melléknév a mondatban jelző. Így érthető, miért nem szeretem, ha azt mondják, hogy ez a komisz/pimasz/semmirekellő stb. gyerek ezt meg ezt csinálta. Most legutóbb a szomszéd Putyi néni kelt ki magából, pedig nem szokott, igazán nyugis nő.

A „Nefelejcs” című novella-sorozat fő témájához kapcsolódóan, a projekt céljaival összefüggésben megvalósuló intézményenkénti önálló és közös munka eredményeként, a konzorcium a következő szakmai tevékenységet, eseményt valósította, illetve valósítja meg:

Tájékoztató az EFI/GYE „szakmafejlesztési látogatások”-ról

A projekt keretében megvalósuló Gyógyszertárak és Egészségfejlesztési Irodák érzékenyítése szakmafejlesztési látogatás formájában valósult meg.

A program során a projektben foglalkoztatott kontaktmenedzser keresi fel az együttműködő Gyógyszertárakat és EFI irodákat. A konzorciumi városok környezetében lévő régiókat céloztuk meg. Így az Észak-keleti Régióból, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék, a Dunántúlon pedig Győr-Moson-Sopron és Fejér megyék településein lévő gyógyszertárakat és EFI irodákat. Figyeltünk a települések méretére is, így megyeszékhely és 2 500 fő alatti kistelepülés is van a projektben.

A szakmafejlesztési látogatás során a résztvevők a demenciával kapcsolatos tanácsadói szerepkörükhöz kapnak támogatást, megismerve az INDA (Interprofesszionális Demencia Alapprogram) pályázat keretében megvalósított szakmafejlesztés eredményeit és elkészült anyagait.

 

Fehér Galamb Gyógyszertár, Polgárdi

Polgárdi város Fejér megyében, a Székesfehérvári járásban található. Lakossága 6 783 fő. A munkatársunk által felkeresett gyógyszertár lakótelep közepén helyezkedik el, így főleg az itt élők látogatják. A szakmafejlesztési látogatáson a gyógyszertár vezetője és egyik munkatársa vettek részt. Kontaktmenedzserünk mondandójában különös figyelmet szentelt az INDA és a gyógyszertár kapcsolódási pontjairól, kiemelten foglalkozva a szűrőprogramok szervezésének lehetőségéről. A gyógyszertár munkatársai nagyon hasznosnak ítélték meg a találkozást. Úgy gondolják, hogy fontos szerepet tölthetnének be a korai stádium felismerésében, ez által a betegség kialakulásának lassításában. A különböző szűrővizsgálatok megszervezésével, illetve hasznos tanácsokkal segíthetnék a betegeket és a hozzátartozókat. Szeretnének hatékony segítséget nyújtani a gondozó családoknak.