Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

58. rész – Angyalok vagyunk

Anya is talált a szekrényében üres dobozt, de azt nem adta ki nekünk, mert hogy ő azt megfogdosta. Anya mindenre gondol. Erre megint előrángattuk Lizi nénit (Putyit már nem mertük ilyesmivel zaklatni), és ő, amikor hozta a bevásárlást, hozott két üres dobozt is. Azt mondta, gyűjti a cipősdobozokat. Julcsi szerint Lizi kicsit lökött. Ez igazán ronda dolog volt tőle, mármint  Julcsitól.

Összehordtuk a kinőtt játékainkat, nekem volt négy szép üres füzetem is (autók voltak a címlapon!), Julcsi még meg is jegyezte, hogy hogy  lehet, hogy nekem nem telnek be a füzeteim, de hát Julcsi rosszmájú. És beletettem a dobozomba azt a nagyon aranyos kis Újszövetséget, akkorát, mint a tenyerem. Ennek biztosan örülni fog az a gyerek, aki kapja. Ha Julcsi jól emlékszik, és tényleg Kárpátaljára is visznek az angyalbatyukból. Rá is írtam a dobozra, hogy oda küldöm.

Papika közben vagy hat méter celluxszal körbetekerte a dobozát. Rá akarta írni, hogy ő küldi egy tíz éves kisfiúnak, de nem fogott a tolla a celluxon. Nem tudom, szegényke tud-e még egyáltalán írni. Így legalább nem érte újabb csalódás.

Julcsi is szép kis batyut állított össze, még szempillafesték is volt benne.

A „Nefelejcs” című novella-sorozat fő témájához kapcsolódóan, a projekt céljaival összefüggésben megvalósuló intézményenkénti önálló és közös munka eredményeként, a konzorcium a következő szakmai tevékenységet, eseményt valósította, illetve valósítja meg: