Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

56. rész – Élet a teszt után

Hát nem kapkodták el, de nem is csodálom. Azok a számok, amiket naponta bemondtak! Hogy hány halt meg, hány lett pozitív, meg ilyenek! De a Jóisten megsegített minket – anya szokott mindig a Jóistenre hivatkozni, bár lehet benne valami, mert tényleg mindig megsegít a végén –, és mire az orrba pálcikát dugdosó csapat megérkezett, anya már magától jobban lett. Pedig első nap 39 volt a láza!

A nagy gond Papika volt, hogy hogyan tartsuk őt távol anyától. De Julcsi, akinek időnként vannak használható ötletei, előkeresett egy kulcsot a kulcsosbögréből,  amelyik passzolt az anya szobájának a zárjába, és egyszerűen bezártuk az ajtót. Amikor kellett, tá-ti-ti-tá kopogással jelzett, és kiengedtük. Olyankor Papikára maszkot tettünk, és meggyőztük, hogy nem szabad közel menni anyához. Ezt azért többnyire megértette.

Julcsi meg én nem mentünk iskolába. Ezt hívják karanténnak. Hát, mit mondjak, nem dőltem a kardomba, hogy otthon kell maradnunk. Még azt is megértük, hogy Julcsi leült Papával meg velem dominózni vagy marokkózni, bár ott szerintem csalt, de mindegy.

Putyi néni mégis, meg még Lizi néni is bevásárolt nekünk, ez igazán jó volt, mert a bevásárló lista végére mindig odaírtam egy Milkát.

A „Nefelejcs” című novella-sorozat fő témájához kapcsolódóan, a projekt céljaival összefüggésben megvalósuló intézményenkénti önálló és közös munka eredményeként, a konzorcium a következő szakmai tevékenységet, eseményt valósította, illetve valósítja meg: