Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

39. rész – Egy s más

Ahogy szedegettem össze a cuccomat, hogy indulok a suliba, hallom, hogy Lizi néni magyaráz Papikának.

  • Teccik tudni – (vajon miért teccikezi?) -, most sokszor fogunk kezet mosni, és olyan illatosak leszünk, mint… mint egy folyékony szappan! Jó?
  • Mint micsoda? – kérdezi Papika.
  • Mint egy folyékony szappan… – magyarázza Lizi néni némileg elbizonytalanodva. – Teccik tudni, amivel a kezünket mossunk – teszi hozzá, és sokat, aprókat kaccant hozzá.

Na, szerintem Papika nem biztos, hogy most tovább fogja bírni, mint először.

De borúlátó voltam (Julcsi szerint pesszimista. Hogy ez honnét tud mindenre valami ilyen okostojás szót?), mert Lizi néni értette a dolgát, és mindig lefékezett, mielőtt a Papika nyakába borult volna.

Ennek ellenére Papikával történt egy s más, ahogy Mamika mondta volna. Igen, egy s más, bár inkább mindig más.

Talán egy hét sem telt el, amikor arra értem haza, hogy Lizi néni szipog, és hetet-havat összehord valami kis ékszerdobozkáról.

  • A nagypapi odaadta… izé… valaki csengetett, én meg éppen az ebédet melegítettem a nagypapinak, és aztán… aztán már itt is volt a konyhában egy alacsony emberke, egy kancsal…

Itt Lizi néni abbahagyta.

A „Nefelejcs” című novella-sorozat fő témájához kapcsolódóan, a projekt céljaival összefüggésben megvalósuló intézményenkénti önálló és közös munka eredményeként, a konzorcium a következő szakmai tevékenységet, eseményt valósította, illetve valósítja meg: