Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

34. rész – Megint volt egy dobásunk

Ezek után anya azt mondta, hogy van még egy dobásunk. Ez a dobás Lizi néni volt. Lizi néni már jó öreg volt, de friss és melegszívű. Papikát addig ölelgette, ha ideges volt, mármint Papika, amíg ő meg nem elégelte Lizi nénit, és rá nem förmedt, hogy azonnal hagyja abba. Szerencsére én hamar hazaértem, mert az utolsó óra elmaradt (majdnem elbőgtem magam, épp az angol, pedig annyira megtanultam és javítani akartam az utolsó egyes után, ami véletlenül becsúszott). Ez fogadott: Lizi néni rémülten gubbasztott a fotelben, Papika meg le-föl vágtázott. Amikor meglátott, abbahagyta a vágtát, és erősen megszorította a szabad kezemet. A másikban egy csekk volt, amit kivettem a postaládából, és láttam, hogy rohadt sok, anya szívbajt fog kapni, ki is dobom.

  • Gyere csak, gyere csak, gyere csak – hadarta Papika, és közben Lizi nénire mutogatott. – Ez itt engem idegesít. Küldjük el. A izét nézem inkább, tudod… amiben a medve volt tegnap… vagy egyszer… mindegy. Küldjük el. Szaladgál és mindig szorongat…
  • A medve? – kérdeztem, és azt hittem, humoros vagyok, de Papika nem értette, én meg egyre vigyorogtam, mint a vadalma.

Nem tudtam abbahagyni.

Papika rám ordított.

A „Nefelejcs” című novella-sorozat fő témájához kapcsolódóan, a projekt céljaival összefüggésben megvalósuló intézményenkénti önálló és közös munka eredményeként, a konzorcium a következő szakmai tevékenységet, eseményt valósította, illetve valósítja meg:

A Társadalmi érzékenyítés alprogram keretében nagy hangsúlyt helyezünk a demencia betegséggel kapcsolatos tudásbővítésre és érzékenyítésre. A projektben már elkészült egy füzet „Információk demenciáról alapfokon” címmel, amely felnőttek számára íródott, és megkezdtük két másik munkafüzet előkészítését. A családoknak szóló munkafüzet mellett a „Munkafüzet Középiskolásoknak” című kiadvánnyal a középiskolás korosztály ismereteit szeretnénk bővíteni a demencia társadalmi elfogadásának elősegítése érdekében. A kiadvány tartalmában teljesen újszerű, hiszen középiskolás korosztály érzékenyítését segítő tartalommal még nem jelent meg írott anyag a demencia témakörében. A könyv írói mellett, grafikus, lektor is segíti a közös munkát. A munkafüzetet olyan tartalommal szeretnénk megtölteni, hogy alapkönnyvel együtt használva, egyéni és csoportos formában is alkalmas legyen a középiskolás korosztály figyelmét felkelteni a téma iránt.