Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

33. rész – Bukta

Anya szerint még sincs választási lehetőség, mert helyzet van, amit én csak részben írok alá, ha ugyan lehet részben aláírni valamit, mondjuk csak annyit írnék, hogy Le, és kihagynám a vi-t, de ez mindegy is. Szóval mi délelőtt el voltunk foglalva (suli), elméletileg Viola néni is, aki addig Papikára vigyázott, bár ez nem mindig sikerült neki, mert például ha Viola néni éjszakás volt a kórházban, reggel mi elrohantunk a suliba, anya meg az ablakba, ő szépen leült Papika mellé a másik fotelbe, és rögtön elaludt. Erre több nap múltán jöttünk rá, amikor egyszer hazaérve azt láttuk, hogy egy félig rágott csirkecomb hever  a földön, viszont a félbe vágott citrom, amit Julcsi (igen, Julcsi, jól mondom, mert most már ő is kapiskálja, hogy mi a helyzet) odakészített Violának, hogy csavarja ki és itassa meg Papikát limonádéval a cévitamim miatt, na, hol is tartottam, ja, hogy a citrom ugyanúgy volt az asztalon, ahogy reggel hagytuk. Papika tehát se cévitamint, se elég ebédet nem kapott, minek következtében megevett egy fél zacskó eredeti(!) Győri édes kekszet. Na, ez nem jött be, mondtuk, és még jobban kerestük a megfelelő Otthont.

A „Nefelejcs” című novella-sorozat fő témájához kapcsolódóan, a projekt céljaival összefüggésben megvalósuló intézményenkénti önálló és közös munka eredményeként, a konzorcium a következő szakmai tevékenységet, eseményt valósította, illetve valósítja meg:

Elkészült a „Munkafüzet családoknak” című kiadvány. A füzet írói a munka során folyamatosan egyeztettek a konzorcium képviselőivel, így is biztosítva a sikeres együttműködést.

Az elkészült kiadványra, ha ránézünk, egy nagyon szépen megrajzolt mesekönyv jut eszünkbe.

A feladatok között találunk keresztrejtvényt, rakosgatót, labirintusjátékot, szó-kép-keresőt, számolgatót, csak néhányat megemlítve a színes kínálatból. A füzet nemcsak tartalmában, hanem kivitelezésében is teljesen újszerű, modern. A füzet készítői törekedtek arra, hogy színeiben, külső jegyeiben hasonlítson az „Információk demenciáról alapfokon” című kiadványra, evvel is jelezve, hogy a füzetek szorosan összekapcsolódnak, tartalmukban egymásra épülnek.

A füzet végén a gyermekek tudáspróbán vehetnek részt, ahol játékos kérdések megválaszolásával szívecskékek gyűjthetnek, és megtudhatják, mennyi mindenre emlékeznek a „meséből”.