Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

25. rész – Ő nem fogja dajkálni

Julcsi rosszkedvű volt, nem akart enni se, pedig anya finomat főzött. Ide-oda taszigálta a villájával a tányérján a nokedlit. Ezt nagyon utálom, de nem akartam veszekedést. Nem is lett volna rá időm, mert Julcsi rákezdett.

  • Az Alessia anyukája, tudod, anya…
  • Persze hogy tudom. Mit mondott?
  • Hát hogy ő megérdeklődte a dolgot.

Bámultunk rá. Papika szerencsére nem vett észre semmit. Neki kanalat tettünk a paprikás csirkéhez, így nem ugrott ki percenként a tányérjából a nokedli, és most a kajára koncentrált.

  • Ne bámuljatok, mint borjú az újkapura! – csattant Julcsi hangja, amire persze Papika is felfigyelt.
  • Mi van, mi van? – kérdezte izgatottan.
  • Semmi, édesapa, Julcsi mesél valamit – mondta anya, és megsimogatta Papika bal keze fejét.

Aztán Julcsira meredt. Ő megértette, és abbahagyta a hülye szövegét. Ezt én gondoltam csak, persze. Anya nem szokott ilyet gondolni.

Amikor leszedtük az asztalt, anya bekísérte Papikát a szobájába.

  • Észnél vagy?! – rontottam Julcsira, még meg is rángattam a pólóját, ám ő hidegen végignézett rajtam, és vállat vont.
  • Ha nem, hát nem… De én nem fogom dajkálni, az biztos.

A „Nefelejcs” című novella-sorozat fő témájához kapcsolódóan, a projekt céljaival összefüggésben megvalósuló intézményenkénti önálló és közös munka eredményeként, a konzorcium a következő szakmai tevékenységet, eseményt valósította, illetve valósítja meg:

Elkészült az „Információk Demenciáról Alapfokon – felkészülés a változásokra, tájékoztató füzet a demenciáról” című kiadvány. A füzet írói a munka során folyamatosan egyeztettek a konzorcium képviselőivel, így is biztosítva a sikeres együttműködést.

Az elkészült kiadványt nagyon jó volt kézbe fogni. A füzet nemcsak tartalmában, hanem kivitelezésében is teljesen újszerű, modern. Egy színes, szép képekkel és illusztrációkkal megalkotott kiadványt foghat a kezébe az olvasó. A tartalomjegyzékben különböző színekkel is jelzik a fejezeteket, megkönnyítve az egyes részek keresését az olvasó számára. A füzet szakmai tartalmát két szakember kísérte figyelemmel az alkotói folyamat során, dr. Boga Bálint és dr. Radnainé dr. Egervári Ágnes személyében, akik több évtizedes tapasztalatukkal nagyban hozzájárultak a szakmai tartalmak hitelességéhez.