Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

20. rész – Lelepleződtünk

Nagyon kínos volt. Anya eltátotta a száját, Julcsi idegesen huzigálta a pólóját. Én nem tudom, mit csináltam, mert Papika egyenesen hozzám csoszogott.

  • Te is… – kezdte, és mutogatott az utca felé, de nem tudta folytatni. – Te is?…

Ingattam a fejem, hogy dehogyis, de biztosan nem voltam meggyőző, mert Papika lerogyott anya ágyára, és olyan mélyen lehorgasztotta a fejét, hogy hirtelen odakaptam, nehogy előre essen.

  • Ugyan, édesapám, miről beszélsz?! – tért észhez elsőnek anya. – Mit ő is?
  • Még Levi is… – ismételgette most már majdnem megállás nélkül Papika. – Pedig azt hittem… azt hittem, csak Julcsi…

Erre Julcsi felmordult, rárontott Papikára.

  • Miket beszélsz, Papika?! Mit hittél rólam? Mégis, mit hittél? Hogy rosszat akarok neked? – és hirtelen sírva fakadt.

Anya simogatni kezdte Juli haját, és ő most nem rántotta ki a fejét a simogatás alól.

  • Figyelj, Papika, menjünk ki mi ketten, és focizzunk, jó? – kezdtem magamhoz térni a kínos pillanatok után, megfogtam Papika kezét, felrángattam az ágyról, és kivonszoltam.

Eleinte nem akart velem jönni, de aztán, ahogy kibányásztam a kissé löttyedt labdát a bokrok alól, és odapasszoltam neki, elmosolyodott.

A „Nefelejcs” című novella-sorozat fő témájához kapcsolódóan, a projekt céljaival összefüggésben megvalósuló intézményenkénti önálló és közös munka eredményeként, a konzorcium a következő szakmai tevékenységet, eseményt valósította, illetve valósítja meg:

Értékelő a DIÓ adaptációs látogatásokról

A DIÓ adaptáció látogatásai az ország hét megyéjében (Hajdú-Bihar-, Szabolcs-Szatmár-Bereg-, Győr-Moson-Sopron-, Fejér-, Veszprém-, Vas, Bács-Kiskun Megye) valósult meg. A hét megyében összesen 15 adaptációs látogatás valósult meg, ebben önkormányzatok, kistérségi társulások, gondozási központok, gyermekjóléti központok, humánszolgáltatási- és alapszolgáltatási központok is belekerültek.

A kontaktmenedzserek által leírt tapasztalatok alapján általánosan elmondhatjuk, hogy a felkeresett szakemberek és laikusok érdeklődést mutattak a projekt és eredményei iránt. Többségében keresik a lehetőséget, hogyan tudnának azokból ők maguk is profitálni, hogyan tudnák hasznosítani a mindennapi munkájukban a projekt termékeit. Több szervezet szeretné meghívni kolléganőinket, vagy a kompetens szakemberünket előadás tartására a demencia témában. Nagy sikere volt a kiadványoknak és a figyelemfelkeltő filmeknek. Úgy érezzük, hogy a látogatásaink elérték céljukat. A figyelmet mindenképpen felkeltették kontaktmenedzsereink.