Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

2. rész – Csodálkozom

Végre megérkeztek. Úgy teszek, mintha nem érdekelne. Megyek a konyhába, kiveszek egy Rudit a hűtőből. Visszafelé menet az előszobába szedem le a Rudiról a papírt, és éppen a számba akarom dugni a lecsupaszított végét, amikor Papika lép egyet (nem nagyot, de mégis),  és kikapja a kezemből a Rudit. Nekem a szám is tátva marad, mert már kitátottam, hogy bekapjam, és a meglepetéstől nyitva maradt. Anya nevet egy kicsit, de aztán abbahagyja, mert még régebben elmagyarázta nekem, hogy nem szabad Papikát kinevetni. Most mind a ketten Papikára bámulunk, de neki nem mozdul az arca, csak beletömi a szájába a Rudit, és nagyokat nyel.

Nagyon dühös vagyok. A hűtőben nincs több Rudi.

  • Kisfiam, gyere csak ide, segíts Papikának levenni a szandálját!

Hát ez mindennek a teteje. De azért odamegyek, nem akarok balhét. Kinyitom a tépőzárakat a szandálján, szeretem ezt a jó kis recsegő hangot.

Papika zokniban besétál a nappaliba, és óvatosan leereszkedik a kedvenc foteljébe. A kezével bizonytalanul csápol a tévé felé.

A „Nefelejcs” című novella-sorozat fő témájához kapcsolódóan, a projekt céljaival összefüggésben megvalósuló intézményenkénti önálló és közös munka eredményeként, a konzorcium a következő szakmai tevékenységet, eseményt valósította, illetve valósítja meg:

A  projekt keretein belül elkészült „Munkafüzet családoknak” kiadvány a „Demenciához kapcsolódó interprofesszionális szolgáltatások adaptációja: tudásbővítés és érzékenyítés helyi közösségeken keresztül” című EFOP-5.2.4-17-2017-00002 projekt keretében valósult meg. A projekt konzorciumi partnerei: Katolikus Szeretetszolgálat, Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr, Fazekas Gábor Idősek Otthona.