Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

100. rész – Szeretem őket

  • Én, én, én! – mondta Papika, és tapsolt hozzá. – Az úgy volt, hogy

Bátor, a kutyánk… de azt hiszem, Bátor a bátyám kutyája volt… szóval Bátor vadul ugatva rohant haza, és elkapta a szvetterem ujját, és kivonszolt a Sajóhoz, és ott megállás nélkül ugatott, és képzeld, hason becsúszott a lékig, és akkorra már ott volt a fél falu, és…

És boldogan elmesélte újra az egész történetet!

Anya szinte el se akarta hinni!

Persze jól letolt, hogy mit képzelek, nekivágok az országnak, és ő nem is tud róla, és akkor én nem értettem, hogy lehet, hogy neki ezen jár az agya, pedig csak én értettem meg igazán, hogyan lehet Papikának emlékeket ébreszteni az agyában. Vagy a szívében. De aztán anya lehűtötte a lelkesedésemet.

  • Ha megkérdezted volna, mi volt aznap az ebéd, azt már biztosan nem tudta volna megmondani…
  • Kit érdekel, hogy aznap mi volt az ebéd?

De anya nem értette. Mert a felnőttek sose értik meg a gyerekeket. Szívesen megkérdeztem volna anyát, hogy mit ebédelt aznap, de nem akartam őt megszégyeníteni.  Mert szeretem őt is, meg Julcsit is, meg Papikát is, sőt még Putyi nénit is meg Börnit is, meg Kárót is, bár mostanában keveset bicajozunk együtt.

A „Nefelejcs” című novella-sorozat fő témájához kapcsolódóan, a projekt céljaival összefüggésben megvalósuló intézményenkénti önálló és közös munka eredményeként, a konzorcium a következő szakmai tevékenységet, eseményt valósította, illetve valósítja meg:

  1. május 21-én tartottuk meg projektzáró rendezvényünket Győrben.

A projektzáró sajtókonferenciának a Városháza Zechmeister terme adott otthont.

A sajtótájékoztatót Dr. Pergel Elza alpolgármester nyitotta meg, aztán Dr. Veres András a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, és Dr. Vajda Norbert, a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója köszöntötte a résztvevőket.

Az INDA program előzményeiről Dr. Radnainé Dr. Egervári Ágnes, a projekt szakmai vezetője beszélt. Kányai Róbert a Társadalmi érzékenyítés alprogram alprogramvezetője a projekt jövőképét mutatta be.

A megvalósult projekt alatt szoros együttműködés alakult ki a a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársaival. A projektben szerzett tapasztalatairól Szabó Csaba őrnagy mondott személyes hangvételű gondolatokat.