Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

1. rész – Várok

Egy órája lógok itt, mint egy függöny, és nem jönnek. Persze, tudhatnám, hogy anya sose akkor jön (meg megy), amikor mondja. Én meg várom itt őket, mert a Káróval ötre beszéltem meg. Megyünk bicajozni. Igaz, holnap matek tézé van, de már annyira unom a sulit, júniusban kinek van kedve suliba menni, főleg nem tézét írni! És főleg nem matekból.

Anya azt ígérte, hogy ha megjönnek a sétából Papikával, segít a matekba. Anya tudja a matekot, mert általában mindent tud, de különösen is a matekot. És most nem jönnek. És Káró lent ténfereg a bicajával a ház előtt, látom. Aztán majd jól megunja, és biztos soha többé nem vesz komolyan. Ezt anya nem érti meg. Meg senki se. És plusz nem enged engem Papikával sétálni, csak ha Julcsi is itthon van, és pont ráér, de Julcsi már nyolcadikos, és olyan komoly, mint a vakbélgyulladás. Meg lusta is. Meg nem akar Papikával sétálni. Már kérdeztem, hogy mégis, mi kifogása van szegény Papika ellen, de nem mondja meg. Én persze tudom. Az, hogy Papika beteg, és ez Julcsinak égő.

A „Nefelejcs” című novella-sorozat fő témájához kapcsolódóan, a projekt céljaival összefüggésben megvalósuló intézményenkénti önálló és közös munka eredményeként, a konzorcium a következő szakmai tevékenységet, eseményt valósította, illetve valósítja meg:

A projekt keretein belül elkészült „Munkafüzet középiskolásoknak” kiadvány a „Demenciához kapcsolódó interprofesszionális szolgáltatások adaptációja: tudásbővítés és érzékenyítés helyi közösségeken keresztül” című EFOP-5.2.4-17-2017-00002 projekt keretében valósult meg. A projekt konzorciumi partnerei: Katolikus Szeretetszolgálat, Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr, Fazekas Gábor Idősek Otthona.